top of page
6C191BF2-58DA-4C39-AD0A-AB5F9705689D.jpg

Veiligheidsvoorschiften

DROOGIJS – DRY ICE

Het is extreem koud: -79 graden Celsius

Vast kooldioxide (100% CO2)

Hoewel het niet giftig is, vermijd huid- en oogcontact

De ruimten goed ventileren

Het moet niet luchtdicht verpakt worden

Gebruik droogijs nooit direct in drankjes of voedingsmiddelen

Het is niet geschikt voor consumptie

Buiten bereik van kinderen houden

Bij persoonlijk letsel: raadpleeg een arts

 • Talkpoeder:
  Dit is voor een heel delicate ondergrond, waarbij de ondergrond nagenoeg geen oppervlak mag beschadigen. Dit wordt zelden toegepast.
 • Droogijs:
  Dit wordt gebruikt bij het verwijderen van matige tot zware vervuiling van metaal, glas en hout. Dit beschadigt de ondergrond niet en kan variabel gebruikt worden, afhankelijk van de druk die wordt toegepast! Deze wordt veel gebruikt bij het schoonmaken van motorblokken en behuizing en het wegnemen van antifouling en botenlak. Doordat het droog is, kunt u gelijk de ondergrond schilderen of overspuiten: het betreft immers droog Co2 gas, waardoor we ook de bedrading en bijvoorbeeld de accu probleemloos kunnen reinigen. Wij hebben twee extra grinders die het vermalen tot ijsstof, waardoor er geen schade optreed aan de kostbare electronica. Verder is droog ijs uitermate geschikt voor het reinigen van het interieur en laat tevens muffe geur en rooklucht uit de bekleding verdwijnen. Dit geldt niet voor bijvoorbeeld de vulling van kussens van een vast meubel.
 • Soda:
  Dit product is ook neutraal voor het milieu en hiermee kan u lak laten wegstralen wanneer de onderlaag niet teveel schade heeft opgelopen door erosie.
 • Glasparel:
  Deze wordt veel gebruikt bij het matglans polijsten van vervuilde en verweerd aluminium.
 • Grit:
  Dit wordt veel toegepast bij het kaal maken van staal, zoals de romp van een boot en het staartstuk van de motor en/of wanneer er meerdere lagen verf of roest moet worden verwijderd.
 • Wat is dry ice cleaning?
  Er wordt letterlijk gewerkt met droog ijs thermochock 79 graden Celsius onder nul.
 • Wat zijn de voordelen?
  Het is een natuurlijk (hergebruikt koolzuurgas) en koud produkt Het laat geen vocht achter en heeft geen externe energiebron nodig Het is reukloos en kiem- en bacterievrij, werkt bacteriostatisch en remt bacteriegroei Het is economisch en bezit een grote koudereserve, geen investeringen en geen onderhoud Het maakt bij transportkoeling een hoge beladingsgraad mogelijk
 • Wat zijn de kosten?
  Voor het voorrijden 250 euro exclusief BTW Binnen 48 uur na een ongeval of gevonden doden 1850 euro exclusief BTW Na 48 uur na ongeval of gevonden doden 2800 euro exclusief BTW Bij extremen, die niet te voorzien zijn: prijsbepaling vooraf in overleg Afvoer naar een specialistisch bedrijf Bio-Hazard: Dit is al in de prijs doorgecalculeerd. Die transparantie vinden we belangrijk, omdat deze rekening, mijns inziens, ook zonder winstoogmerk behoort te zijn. Het is voor de nabestaanden al erg genoeg! U vindt van ons professionele optreden – om die reden – ook niks meer terug op social media of you tube. Wij staan garant voor: specialistisch, eerlijk en integer handelen.
bottom of page